Reparatii espressor Saeco

Diagrama espressor saeco

Reparatii espressor Saeco

Ghidreparatii.ro iti ofera cele mai noi informatii despre reparatii espressor Saeco, ca tu sa iti poti repara acasa espressorul

Indiferent daca esti din Bucuresti,  Timisoara, Cluj sau orice alta localitate din Romania, reparatia poate fi usoara.

Vei avea nevoie de surubelnita, elemente de desfacere, vaselina siliconica espressor (dupa caz), posibil si piese espressor in functie de tipul de reparatie.

Grad dificultate: Mediu.

Diagrama espressor saeco

Diagrama espressor Saeco

Inainte de a diagnostica posibilele defecte ale espressorului dvs. Saeco, trebuie sa cunoastem urmatoarele piese ce fac parte din ansamblul espressorului:

Piese electronice

  • Butoane si comutatoare;
  • Rezistente de incalzire;
  • Motor complet cu rasnita sau separat;
  • Pompe de apa;
  • Termostate;
  • Valve si electrovalve.

Piese mecanice si/sau elemente de carcasa

  • Magneti;
  • Capace: lateral, capac boabe de cafea, capac dozator apa;
  • Boluri, cani sau recipiente. Aici se incadreaza cana, bolul, recipientul de apa;
  • Garnituri;
  • Diverse suporturi.

Toate aceste piese se regasesc fie la interiorul aparatului de cafea, fie cuplate de exterior sau parte integrata.

Posibile defectiuni

Mai jos regasim cateva informatii utile despre defectiuni posibile aparute la espressorul Saeco.

Nu trebuie sa fii expert service ca sa poti remedia aceste posibile defectiuni.

Din espressorul Saeco nu iese cafea.

Daca observi acest lucru la prima utilizare a aparatului, trebuie sa stii ca este absolut normal sa curga doar cateva picaturi.

Dupa ce mai prepari cateva cesti, ar trebui sa poti obtine cantitatea selectata de cafea.

Aerul ramas in aparat impiedica curgerea corecta a apei

Daca espressorul face un zgomot puternic si apa nu curge in rezervorul de apa, acest lucru este cauzat de obicei de aerul ramas in aparat.

Urmeaza acest pasi pentru a rezolva problema:
1. Opreste aparatul;
2. Goleste rezervorul de apa si scoate filtrul AquaClean (sau orice alt filtru de apa folosit de aparat);
3. Umple rezervorul de apa si pune-l la loc;
4. Acum poti reporni aparatul. Cand aparatul s-a incalzit, selecteaza apa fierbinte si prepara 2-3 cesti pentru a inlatura aerul din sistem.

Daca folosesti un filtru de apa AquaClean, trebuie sa mai faci si:

1. Scuturi filtrul de apa AquaClean timp de 5-8 secunde;
2. Introduci filtrul in pozitie rasturnata intr-un vas/bol cu apa si astepti pana cand toate bulele de aer au iesit din el;
3. Pui inapoi filtru de apa in rezervor si umpli rezervorul cu apa;
4. Repornesti aparatul, opresti si repornesti aparatul din nou;
5. Cand aparatul s-a incalzit, selecteaza apa fierbinte si prepara 2-3 cesti pentru a inlatura aerul din sistem.

Unitatea de preparare este murdara sau infundata

Daca unitatea de preparare este murdara sau infundata, si aceasta poate fi o cauza pentru care espressorul nu prepara cafea.

Pentru a preveni acest lucru, este important sa clatesti saptamanal unitatea de preparare, dupa cum se explica in pasii urmatori:

1. Opreste espressorul. Asteapta 15-20 de secunde pana cand este complet oprit si nu mai scoate niciun sunet;
2. Deschide usa de serviciu si scoate unitatea de preparare. Poti sa o scoti apasand butonul inscriptionat „PUSH” catre partea dreapta, mentinandu-l apasat si tragandu-l spre tine;
3. Clateste bine unitatea de preparare cu apa calduta si las-o sa se usuce la aer inainte de a o introduce in aparat.

Nota: Pentru o curatare temeinica a unitătii de preparare, iti recomandam sa folosesti tableta de extragere a uleiului din cafea Philips (CA6704).

Gura de scurgere a cafelei este infundata

Alt motiv pentru care nu se distribuie cafea poate fi o gura de scurgere infundata. Pentru a o curata, poti folosi un cablu pentru desfundat tevi sau un ac pentru a indeparta murdaria.

Utilizarea functiei pentru cafea premacinata

Dacă se depaseste cantitatea corecta de cafea macinata in timpul utilizarii functiei pentru cafea premacinata, acest lucru poate cauza umplerea excesiva a unitatii de preparare.

Pentru a preveni acest lucru la utilizarea functiei pentru cafea premacinata: asigura-te ca aparatul este pornit corespunzator si gata de utilizare inainte de a adauga cafea premacinata în compartimentul pentru cafea premacinata.

Adauga o lingura plina de cafea macinata numai cu lingura dozare Saeco furnizata si loveste-o usor pentru a elimina excesul.

Aparatul trebuie detartrat

Daca s-a acumulat calcar in interiorul espressorului, acest lucru poate cauza o defectiune costisitoare.

Toate espressoarele Philips au un indicator de detartrare dedicat si te sfatuim sa detartrezi aparatul imediat ce indica acest lucru.

Pentru un detartraj si o decalcifiere mai profunda, poti utiliza detartrantul Saeco CA6700.

Aparatul nu are presiune

Cauza principala si des intalnita de catre noi este defectiunea valvei/duzei de presiune.

Se recomanda inlocuirea valvei cu una noua.

In functie de aparatul dvs., valvele pot fi de diferite dimensiuni si modele.

Aparatul nu mai macina

In acest caz, defectiunile pot fi:

  1. Discurile ceramice pot fi blocate de boabe inadecvate sau impuritati;
  2. Discurile ceramice pot fi sparte;
  3. Motorul rasnitei poate fi sub o eroare (cod eroare 01) sau poate fi ars. Erorile, de regula, apar pe ecranul aparatului si pot fi diagnosticate cu usurinta.

In functie de modelul de aparat, puteti achizitiona discuri ceramice sau motoare de pe piesaria.ro.

Pe ghidreparatii.ro ne bucuram ca iti putem oferi informatii pentru reparatii espressor Saeco.

Impartateste informatia cu cei cunoscuti...
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
Whatsapp
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print